Nis 17, 2020 - Haz 12, 2020

HATIRLATMA: Lisans Ders Saydırma İşlemleri (2019 - 2020 Bahar Dönemi)

Sevgili Öğrenciler,

Daha önce alıp başarısız olduğunuz derslerinizi bu dönem kayıt olduğunuz bir ders ile tekrar etmek istiyorsanız; 08 Haziran 2020 Pazartesi günü saat 14:00’e kadar  Öğrenci Bilgi Sistemi (SIS) üzerinde “Ders Kataloğu ve Kayıtlar” Ders Saydırma ekranından, ders saydırma işlemini yapmanız gerekmektedir.

Ders tekrarı ve ders saydırma ile ilgili kurallara Ders Saydırma sayfasından ulaşabilirsiniz.

Öğrenciler, daha önce alıp başarısız oldukları veya çekildikleri zorunlu dersleri tekrarlamak zorundadır. Başarısız olunan ders seçmeli ise, öğrenciler aynı dersi veya başka bir seçmeli dersi, başarısız olunan dersin yerine saydırarak tekrarlayabilirler.

Ders saydırma ekranı:

Ders saydırma adımları:

Sol kutuda yer alan dersler, daha önceki dönemlerde kayıtlı olduğunuz; sağ kutuda yer alan dersler ise içinde bulunduğumuz dönemde kayıtlı olduğunuz derslerdir.

Ders saydırma işlemini yapabilmek için aşağıdaki adımları izlemeniz gerekmektedir:

• Birinci adım: Daha önce almış olduğunuz ve saydırmak istediğiniz (sol kutudaki) derse tıklayınız.
  • İkinci adım: Yerine saydırmak istediğiniz ve bu dönem kayıtlı olduğunuz (sağ kutudaki) derse tıklayınız.
  • Üçüncü adım: “Yerine Say” butonuna tıklayınız.

Ders saydırma işleminin tamamlandığını, “Dersler, Notlar ve Transkript” menüsünde, tekrar ettiğiniz ders üzerinde görebilirsiniz.

Ders saydırma yapmak istediğiniz her iki ders de geçmiş dönemde (sol kutuda) ise, Notlandırılmış Ders Saydırma Formunu doldurup kayıtlı olduğunuz Fakülte / Yüksekokul / Enstitü sekreterliğine iletmeniz gerekmektedir.  Fakülte / Yüksekokul / Enstitü yönetim kurulu kararı ile onaylanan başvurular, Öğrenci Hizmetleri tarafından işleme alınacaktır.

Saygılarımızla,