Oca 10, 2022 - Şub 28, 2022

HES Kodu Riskli Statüde Olan Öğrencilere Tanınacak Bütünleme Sınav Hakkı

Değerli Öğrencimiz,

Bütünleme sınavına girme hakkı olduğu halde HES kodu “risksiz ve uygundur” statüsünde olmadığı için kampüse ve dolayısıyla yüz yüze yapılan bütünleme sınavına giremeyen öğrencilerin, 2021-2022 güz döneminde aşağıda belirtilen kurallar kapsamında bütünleme sınavı yerine geçecek bir sınav hakkından yararlanmasına Üniversite Senatosu tarafından karar verilmiştir:

a) Bütünleme sınavına HES kodu “risksiz ve uygundur” statüsünde olmadığı için giremeyen öğrenciler, dersten başarısız olmaları durumunda (final sınavına girip girmediklerine bakılmaksızın), bu sınav hakkından faydalanırlar.

b) Bu sınav hakkından yararlanabilmek için öğrencinin en geç ilgili bütünleme sınavının olduğu gün saat 15.00’e kadar kayıtlı olduğu akademik birime Ek Bütünleme Sınavı Başvuru Formu ile gerekli belgeleri ileterek başvuruda bulunması gerekir. Yapılan başvurular, akademik birim yetkilileri tarafından kontrol edilerek teyit edilecek olup, başvurusu kabul edilen öğrencilere yeni sınav tarihi ayrıca bildirilecektir.

Başvurular, aşağıda iletişim bilgileri verilen kişilere e-posta ile iletilmelidir.

Başvuru için gerekli bilgi / belgeler:

• Güncel geçerli HES kodunuz
  • Sınav günü alınan HES kodunuzun statüsünü gösterir ekran görüntüsü
  • Covid-19 pozitif olma durumu var ise, teşhis için yapılan test sonucu (doğrulanabilir QR kodlu olması gerekir)

c) Bütünleme yerine geçecek sınavlar 29 Ocak – 5 Şubat 2022 tarihleri arasında, kampüste yüz yüze olarak düzenlenir.

d) Düzenlenecek sınav tarihinde öğrencinin HES kodunun kampüse girmesi için uygun olmaması durumunda ek bir sınav düzenlenmez.

e) İlan edilen tarihteki sınava girmeyen öğrenciye yeni bir sınav hakkı verilmez.

f) Düzenlenen sınavın notu, bütünleme sınavı notu yerine geçer. Sınavdan alınan not sonrası oluşacak dönem sonu başarı notları en geç 7 Şubat 2022 tarihinde açıklanır.

Saygılarımızla,