Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Mayıs 12, 2022 - Mayıs 25, 2022

2021-2022 Yaz Okulu Haftalık Ders Programı ve Derslerin İşleniş Biçimi

Değerli ÖzÜ Mensupları,

2021-2022 Yaz Okulu haftalık ders programı Açılan Dersler sayfasında ilan edilmiştir.

2021-2022 Yaz okulunda daha önce Üniversite Senatosu tarafından belirlenmiş olan 3 grup ders işleniş biçiminin uygulanmaya devam edilmesine karar verilmiştir. Belirlenen yönteme göre uygulanacak çerçeve ders ve sınav kurallarını aşağıda görebilirsiniz. Sunulan her bir dersin işleniş biçimine ilişkin listeye de aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Ders izlenceleri (syllabus) de 1 Haziran 2022 Çarşamba günü itibariyle Açılan Dersler sayfasından erişilebilir olacaktır. Ders izlencelerinde ders / şube bazında belirlenmiş olan ders ve sınav kuralları yer alacaktır.

2021-2022 Yaz okulu için ders programınızı belirlemeden önce ilan edilen kuralları dikkatlice okuyup durumunuza uyan seçimleri yapmanızı önemle tavsiye ederiz.

Derslerle ilgili olası taleplerinizi dersi sunan akademik birime iletmeniz gerektiğini hatırlatırız.

Derslerin İşleniş Biçimleri

I. Grup - Sadece Yüz yüze Dersler (1): Bu dersler çevrimiçi verilmeye veya çevrimiçi takip edilmeye uygun değildir.  Bu dersler sadece yüz yüze alınabilir.  Ders sırasında senkron yayın yapılmaz ve ders kaydedilmez.

II. Grup - Yüz yüze ve Çevrimiçi Dersler: Bu dersler yüz yüze verilir ancak çevrimiçi de takip edilebilir.  Bu derslerde dönem içerisinde sadece bir adet kampüste yüz yüze sınav verilebilir ve bu tür derslerin sınavı merkezi olarak planlanmış haftalardan birinde olabilir.  Bu sınav haricindeki dönem içi değerlendirme yöntemleri gözetmenli veya gözetmensiz çevrimiçi yapılır. Bu derslerde final sınavları kampüste yüz yüze yapılır.  Bu kategorideki dersler aşağıdaki dört alt türden oluşur:

  • Yüz yüze Asenkron (2a): Ders sırasında senkron yayın yapılmaz ve ders kaydedilmez.  Dersin çevrimiçi takip edilebilmesi için asenkron video kaydı LMS üzerinden paylaşılır. 
  • Yüz yüze Kayıtlı (2b): Ders sırasında senkron yayın yapılmaz ancak ders canlı kaydedilir.  Bu kayıt LMS üzerinden öğrencilerle paylaşılır.
  • Yüz yüze Senkron Kayıtlı (2c): Ders sırasında senkron yayın yapılır ve aynı zamanda ders canlı kaydedilir. Bu kayıt LMS üzerinden öğrencilerle paylaşılır.
  • Yüz yüze Senkron (2d): Ders sırasında senkron yayın yapılır ancak ders canlı kaydedilmez.  

III. Grup - Sadece Çevrimiçi Dersler: Bu dersler sadece çevrimiçi alınabilir. Bu kategorideki derslerin aşağıda belirtilen iki alt türü vardır:

  • Çevrimiçi Senkron Kayıtlı (3a): Bu dersler sadece çevrimiçi olarak ders saatlerinde canlı yayın ile verilir ve bu canlı yayın kaydedilir. Bu kayıt LMS üzerinden öğrencilerle paylaşılır.
  • Çevrimiçi Senkron (3b): Bu dersler sadece çevrimiçi olarak ders saatlerinde canlı yayın ile verilir ancak bu canlı yayın kaydedilmez.

Sınavlar

I. ve II. gruptaki tüm derslerde varsa ara sınav, final ve bütünleme sınavları kampüste yüz yüze düzenlenecektir. Kampüsteki bu yüz yüze ara sınavlar yaz okulu süresince düzenlenebilir.

II. grupta yer alan derslerde öğrenciler, bu dersleri yüz yüze alıyor olmaları veya çevrimiçi takip ediyor olmalarından bağımsız olarak bu derslerin ara sınav, final ve bütünleme sınavlara kampüste yüz yüze katılmak zorundadırlar.

III. grupta yer alan derslerde ise sınavlar online düzenlenecektir.

Ara sınavlar ile final ve bütünleme sınav programı, ders ekleme-bırakma dönemi sonrasında belirlenip öğrencilere ilan edilecektir.

Covid-19 pandemi kapsamında Üniversite Yönetiminin alacağı ve uygulayacağı kararların, yetkili kamu kurumlarının yapacağı bilgilendirmeler ve yönlendirmelere tabi olduğunu önemle hatırlatırız. Bu bilgilendirmeler ve yönlendirmelere göre gerekli güncellenmeler ivedilikle yapılıp, tüm ÖzÜ Mensuplarına başta Öğrenci Hizmetleri olmak üzere ilgili birimler tarafından duyurulacaktır.

 

Açılan Derslerin ve İşleniş Biçimlerinin Listesi

Listeyi görüntülemekte zorluk çekiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.

Not: Ders seçiminizi yaparken derslerin tüm bileşenleri için ilan edilen işleniş biçimine dikkat etmenizi önemle hatırlatırız.

Başarılı ve sağlıklı bir yaz geçirmenizi dileriz.

Öğrenci Hizmetleri