Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Eyl 13, 2022 - Eyl 27, 2022

2022-2023 Güz Haftalık Ders Programı ve Derslerin İşleniş Biçimi

Sevgili Öğrenciler,

2022-2023 Güz haftalık ders programı Açılan Dersler sayfasında ilan edilmiştir.

2022-2023 Güz dönemi itibariyle kampüste yüz yüze öğrenime geçilecek olup, özel durumlarda sınırlı sayıda bazı dersler yüz yüze ve çevrimiçi bazı dersler de sadece çevrimiçi olarak işlenecektir. Belirlenen yönteme göre uygulanacak çerçeve ders ve sınav kuralları ile sunulması planlanan dersleri aşağıda görebilirsiniz.

 

Derslerin İşleniş Biçimleri

(1) Sadece Yüz yüze Dersler: Bu derslerin tamamı yüz yüze verilir; çevrimiçi verilmez veya çevrimiçi takip edilemez. Ders sırasında senkron yayın yapılmaz ve ders kaydedilmez. Açılan derslerin 93%’ü yüz yüzedir.

(2) Yüz yüze ve Çevrimiçi Dersler: Bu dersler yüz yüze verilir ancak çevrimiçi de takip edilebilir. Açılan derslerin 3%’ü  bu yöntemle sunulmaktadır.

(3) Sadece Çevrimiçi Dersler: Bu dersler sadece çevrimiçi alınabilir. Açılan derslerin 4%’ü bu yöntemle sunulmaktadır.

 

 Açılan Dersler, Ders Programı ve İşleniş Biçimleri Listesi

Açılan derslerin listesine ve ders özelinde belirlenen ders işleniş biçimlerine buradan ulaşabilirsiniz. Ders izlenceleri (syllabus) 16 Eylül Cuma günü itibariyle Açılan Dersler sayfasından erişilebilir olacaktır. Ders izlencelerinde ders/ şube bazında belirlenmiş olan ders ve sınav kuralları yer alacaktır. 

 

Sınavlar

Dersin işlenme yönteminden bağımsız olarak tüm derslerde ara sınav, final ve bütünleme sınavları kampüste yüz yüze düzenlenecektir. Ara sınavlar ile final ve bütünleme sınav programı, ders ekleme-bırakma dönemi sonrasında belirlenip öğrencilere ilan edilecektir.

 

Dersten Çekilme Dönemi Önemli Hatırlatma

2022-2023 Güz dönemi dersten çekilme dönemi 14-18 Kasım 2022 tarihlerinde uygulanacaktır.

 

Önemli Hatırlatma

Yetkili kamu kurumlarının yapacağı yönlendirmeler doğrultusunda, salgın ve benzeri mücbir sebepler nedenleriyle ders işleniş şekillerinde değişiklik yapılması gündeme gelebilir. Böyle bir durumda gerekli güncellemeler ivedilikle yapılıp tüm ÖzÜ Mensuplarına başta Öğrenci Hizmetleri olmak üzere ilgili birimler tarafından duyurulacaktır.

 

Bilgilerinize sunar, yeni dönemde başarılar dileriz.

Öğrenci Hizmetleri