- TR
- EN
Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul
Telefon : +90 (216) 564 90 00
Fax : +90 (216) 564 99 99
info@ozyegin.edu.tr

Lisans Programlarına YKS Ek Yerleştirme Sonucunda Yerleşen Öğrencilerin Üniversiteye Kayıtları
Lisans Programlarına YKS Ek Yerleştirme Sonucunda Yerleşen Öğrencilerin Üniversiteye Kayıtları
Lisans Programlarına YKS Ek Yerleştirme Sonucunda Yerleşen Öğrencilerin Üniversiteye Kayıtları
Üniversitemize yerleşen öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Üniversiteye kayıt işlemlerinizi tamamlamak için aşağıdaki açıklamaları dikkatlice okumanızı ve belirtilen tarihlere dikkat ederek işlemlerinizi tamamlamanızı önemle tavsiye ederiz. |
2022-2023 akademik yılında Özyeğin Üniversitesi’nin lisans programlarına YKS Ek Yerleştirme ile kayıt hakkı kazanan öğrenciler, aşağıda belirtilen tarihler arasında üniversite kayıtlarını online olarak yapabilirler. Online kayıt için kullanılabilecek iki yöntem bulunmaktadır:
- 25 Eylül – 28 Eylül 2022 tarihleri arasında E-Devlet kapısı üzerinden online kayıt yapılabilir.
- 26 Eylül – 30 Eylül 2022 tarihleri arasında ÖZÜ Kayıt Sistemi üzerinden online kayıt yapılabilir.
Her iki yönteme göre takip edilmesi gereken işlemler “Adım Adım Kayıt İşlemleri” başlığı altında açıklanmıştır. Üniversiteye gelerek şahsen kayıt yaptırmanıza gerek yoktur. Bu yöntemlerden biri ile belirtilen tarihlerde kayıtlarını yapmayanlar Üniversiteye kayıt hakkını kaybederler. Kayıt için gerekli şartları taşımadığı sonradan anlaşılan veya bu şartları sonradan kaybeden öğrencilerin kayıtları yapılmış olsa dahi iptal edilir.
Havacılık Yönetimi ve Pilotaj lisans programlarına kayıt hakkı kazanan adaylar ile herhangi bir sebeple e-kayıt yöntemi ve Özü Kayıt Sistemi ile kaydını yapamayan öğrenciler için Çekmeköy Kampüsü’nde bulunan Kayıt Alanına gelerek kayıt işlemlerini yaptırabilirler.
- 26 Eylül – 30 Eylül 2022 tarihleri arasında şahsen kayıt yapılabilir.
1. Yerleştirme Sonuçları Açıklandıktan Sonra
2. Adım Adım Kayıt İşlemleri
- Online Öğrenci Bilgi Formu
- E-Devlet Sistemi Üzerinden E-Kayıt
- ÖZÜ Kayıt Sistemi Üzerinden Online Kayıt
- Şahsen Kayıt
3. Kayıt Dondurma Talepleri
4. Kayıt Sonrası İşlemler
5. İngilizce Dil Yeterliği
6. Ücretler, Ödemeler ve Burslar
7. Yurtlar
8. İletişim
Üniversitemize kayıt olmaya hak kazanan öğrencilerin, öncelikle, Duyuru Modülü üzerinden yayınlanacak olan, "Öğrenci Numarası" ile, öğrenim hayatları boyunca Üniversitedeki tüm online sistemlere erişim için kullanacakları "kullanıcı adı" ve "ÖZÜ e-posta adresi"ni kontrol etmeleri gerekir. Duyuru Modülüne giriş yapmak için istenen kullanıcı adı, yerleşen öğrencinin T.C. kimlik numarası olarak belirlenmiştir. Sonrasında, kayıt işlemlerini kolaylaştırmak ve Üniversitedeki ilk günlerinde ihtiyaç duyabilecekleri bilgileri edinebilmek için web sayfamızı dikkatlice okumanızı önemle tavsiye ederiz.
Kayıt işlemlerinin başlatılması için ilk olarak Öğrenci Bilgi Formunu eksiksiz ve doğru olarak doldurmanız gerekmektedir. Form, ek yerleştirme sonuçları Üniversitemize açıklandıktan sonra öğrencilerin erişebilmesi için aktif hale getirilecektir. Formlara giriş yapmak için istenen kullanıcı adı, yerleşen öğrencinin T.C. kimlik numarası olarak belirlenmiştir. Forma erişebilmek için masaüstü veya dizüstü bilgisayara ihtiyacınız olacaktır; tablet veya cep telefonu ile forma erişemezsiniz.
Öğrenci Kayıt Bilgi Formunun İçeriği:
- İletişim Bilgileri
- Üniversite Bilgileri (Varsa, geçmiş Üniversite bilgileri)
- Askerlik Bilgileri (T.C. uyruklu erkek öğrenciler için)
- Aile Bilgileri
- Sağlık Bilgileri
- Engellilik Bilgileri
- Üniversite Seçim Bilgileri
- Belge Yükleme Modülü (Havacılık Yönetimi ve Pilotaj programı öğrencileri için)
- Kişisel Verileri Koruma Kanunu kapsamında bilgilendirme metni
Önemli Not:
Online Öğrenci Bilgi formunda kişisel e-posta adresinizi girmeniz istenecektir. Üniversiteye kayıt işleminiz kesinleştikten sonra, kişisel e-posta adresinize Üniversite sistemlerine erişim için kullanacağınız OzU.Net hesabınızın şifresini oluşturabilmeniz için bir e-posta gönderilecektir. Bu e-postada iletilen işlemleri takip ederek şifrenizi 24 saat içinde oluşturmanız gerekmektedir. Kayıt sonrasında tüm bilgilendirmeler, ozu.edu.tr uzantılı e-posta adresinize iletilecek olup, İngilizce dil yeterliği için gireceğiniz sınavlarda da OzU.Net hesabınızın kullanıcı adı ve şifresine ihtiyaç duyacaksınız. Tüm bu işlemleri sorunsuz bir şekilde tamamlayabilmek için Kayıt Bilgi Formunda aktif olarak kullandığınız bir e-posta adresini tanımlamanızı önemle tavsiye ederiz.
E-Devlet Kapısı Üzerinden Elektronik Kayıt (E-Kayıt)
YKS kontenjanları kapsamında aşağıda belirtilen programlara kayıt hakkı kazanan öğrencilerin, 25 Eylül - 28 Eylül 2022 tarihleri arasında e-devlet kapısı üzerinden e-kayıt işlemlerini tamamlamaları gerekir.
- Hukuk Fakültesi: Hukuk
- İşletme Fakültesi: Uluslararası Finans, Yönetim Bilişim Sistemleri, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Ekonomi, İşletme, Girişimcilik
- Mimarlık ve Tasarım Fakültesi: İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, İletişim ve Tasarımı, Endüstriyel Tasarım, Mimarlık (Türkçe), Mimarlık (İngilizce)
- Mühendislik Fakültesi: Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Makina Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği
- Sosyal Bilimler Fakültesi: Uluslararası İlişkiler, Psikoloji
- Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu: Otel Yöneticiliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Kayıt İçin Adımlar:
- E-devlet sistemine giriş için, ilk kez giriş yapılıyorsa, PTT şubelerinden e-devlet şifresi temin edilir.
- Online Öğrenci Bilgi Formu eksiksiz bir şekilde doldurulur.
- Öğrenim ücreti ödenir.
- E-Kayıt İşlemleri için https://www.turkiye.gov.tr adresine girilir.
- Giriş yaptıktan sonra, “E-Hizmetler” sayfasında yer alan “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” başlığında “Üniversite E-Kayıt” sayfasına girerek Üniversite kaydı tamamlanır ve kesin kayıt yapılmış olur. YÖK tarafından yayınlanan e-kayıt kılavuzuna buradan ulaşabilirsiniz.
2022-2023 akademik yılı ücretleri hakkında bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
2022-2023 akademik yılı burs ve finansal destek olanaklarına buradan ulaşabilirsiniz.
Ödeme yöntemleri hakkında bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
- Fibabanka şubelerinden nakit veya Kredili Mevduat Hesabı ile yapılacak ödemeler için şube listesine buradan ulaşılabilir.
- Kredi kartı ile ödeme yapmak için tıklayınız.
Kesin kayıt işlemi tamamlanan öğrencilerin kişisel e-posta adresine OzU.Net hesabının şifresini oluşturabilmeleri için bir e-posta gönderilir. Bu e-postada iletilen adımları takip ederek şifrenizi oluşturmanız gerekmektedir. E-kayıt işlemlerini tamamlayan öğrencilerin Üniversiteye gelmesine ve herhangi bir evrak teslimi yapmasına gerek yoktur. Üniversite kaydınızı teyit etmek üzere, e-devlet sistemi üzerinden kayıt olduğunuzu gösteren barkodlu belgeyi görüntüleyebilirsiniz.
Önemli Not:
1- Online Öğrenci Bilgi Formunu doldurma ve öğrenim ücreti ödeme işleminden herhangi birini gerçekleştirmeden e-kayıt yapmak isteyen öğrencilere e-devlet sistemi üzerinde “ücretin ödenmediğine dair” hata mesajı çıkacaktır. Öğrenim ücretini ödeyen öğrencilerin Öğrenci Kayıt Bilgi Formunu doldurduktan sonra e-kayıt işlemini tamamlamaları gerekir.
2- Kayıt Dondurma Talepleri: Öğrenciler sağlık, askerlik, maddi, aile, kişisel, akademik, yurt dışında eğitim, beklenmedik zorunlu olaylar gibi gerekçelerle kayıt dondurma talebinde bulunabilirler. Kayıt dondurma talebinde bulunacak öğrencilerin, üniversite kaydını tamamlamadan önce taleplerini Öğrenci Hizmetleri'ne iletmeleri gerekir. Kayıt dondurma talebinizi, Kayıt Dondurma Başvuru Formunu doldurup kayıt dondurma sebebinizi destekleyen belgeleri de ekleyerek Öğrenci Hizmetleri Direktörlüğüne (student.services@ozu.edu.tr) e-posta ile iletebilirsiniz.
Kimler E-Kayıt Yapamaz?
- Havacılık Yönetimi veya Pilotaj programına kayıt olacak öğrenciler
- Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi Sisteminden Lise mezunu olduğuna dair bilgi alınamayanlar
- MSB Askere Alma Daire Başkanlığı Sisteminden “Askerlik İşlemleri Yönünden Sakıncası Yoktur” bilgisi alınamayanlar
- Yükseköğretim Bilgi sisteminde aktif öğrenci kaydı bulunanlar
Durumları yukarıda belirtilen öğrencilerin en geç 30 Eylül 2022 Cuma saat 16.00’ya kadar, Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü’nde bulunan Kayıt Alanına gelerek kayıt işlemlerini
ÖZÜ Kayıt Sistemi Üzerinden Online Kayıt
Lisans programına kayıt olma hakkı kazanan adaylar (Pilotaj ve Havacılık Yönetimi Lisans programları hariç) ile herhangi bir sebeple e-devlet kapısı üzerinden e-kayıt yöntemi ile kaydını yapamayan öğrenciler, 26 Eylül – 30 Eylül 2022 tarihlerinde Özyeğin Üniversitesi Kayıt Sistemi üzerinden kayıtlarını yapabilirler. 30 Eylül 2022 Cuma günü saat 16.00 itibariyle kayıt sistemi kapanacağından, işlemlerin 16.00 öncesinde tamamlanması gerekir.
Kayıt İçin Adımlar:
- Öğrenim ücreti ödenir.
- Öğrenci Kayıt Bilgi Formu eksiksiz bir şekilde doldurulur.
- Varsa kayıt için gerekli belgeler Öğrenci Kayıt Bilgi Formuna yüklenir ve form tamamlanır. Yüklenen belgelerin pdf formatında eğer fotoğraf isteniyorsa jpeg formatında olması gerekir.
- Forma yüklenen belgeler, Öğrenci Hizmetleri Direktörlüğü tarafından, belirtilen kayıt günleri içinde 09.00-16.00 saatleri arasında kontrol edilip onaylanır ve kaydınız kesinleştirilir.
Kesin kayıt işlemi tamamlanan öğrencilerin kişisel e-posta adresine OzU.Net hesabının şifresini oluşturabilmeleri için bir e-posta gönderilir. Bu e-postada iletilen adımları takip ederek şifrenizi oluşturmanız gerekmektedir. Üniversiteye kesin kayıt işlemlerinizi tamamladıktan sonra 24 saat içinde e-Devlet üzerinden onaylı öğrenci belgenizi alabilirsiniz.
Ücretler hakkında bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Burs ve finansal destek olanaklarına buradan ulaşabilirsiniz.
Ödeme yöntemleri hakkında bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
- Fibabanka şubelerinden nakit veya Kredili Mevduat Hesabı ile yapılacak ödemeler için şube listesine buradan ulaşılabilir.
- Kredi kartı ile ödeme yapmak için tıklayınız.
Havacılık Yönetimi ve Pilotaj lisans programlarına kayıt hakkı kazanan adaylar ile herhangi bir sebeple e-kayıt yöntemi ile kaydını yapamayan öğrenciler, 26 - 30 Eylül 2022 tarihlerinde 9.00 – 16.00 saatleri arasında Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü’nde gelerek kayıt işlemlerini yaptırabilirler. Öğrencilerin şahsen kayıt sırasında nüfus cüzdanı asıllarının yanında olması gerekir.
Kayıt işleminin yapılabilmesi için, Online Öğrenci Kayıt Bilgi Formunun doldurulması, ve öğrenim ücretinin ödenmesi gerekir. Ayrıca, Havacılık Yönetimi ve Pilotaj Lisans programlarına kayıt olacak öğrencilerin kayıt esnasında aşağıda belirtilen belgeleri sunmaları gerekir. 18 yaş ve üzeri olup Üniversiteye kayıt için şahsen kendileri gelemeyecek öğrenciler yerine noter tasdikli vekaletnamesi bulunan vekilleri gelip kayıt yaptırabilirler. Posta yoluyla gönderilen kayıt belgeleri kabul edilmeyecektir.
Havacılık Yönetimi Lisans Programına kayıt yaptıracak öğrencilerin sunması gereken belgeler:
- Nüfus cüzdanı: Nüfus cüzdanının arkalı önlü kopyası. (Sürücü belgesi kabul edilmez.)
- Sağlık Sertifikası: Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde alınmış sağlık raporu. (İşitme kaybı/eksikliği, görme kaybı eksikliği, Dahiliye, Nöroloji, Genel Cerrahi, Psikiyatri v.b.). (Rapor, özel hastaneden veya devlet hastanesinden temin edilebilir.)
- Arşiv Kayıtlı Adli Sicil Belgesi: T.C. uyruklu öğrencilerin, Cumhuriyet Başsavcılıklarından son 1 ay içinde alınmış havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı ve Adli Sicil Arşiv kaydı bulunmadığını gösterir 1 adet arşiv kayıtlı adli sicil belgesi aslı. (E-devlet sistemi üzerinden Adlî Sicil Kaydı Sorgulama Formu aracılığıyla belgeyi temin edebilirsiniz. Belgeyi arşiv kayıtlı oluşturabilmek için, Kurum Türü alanında "Resmi" seçeneğini; Belgenin Neden Verileceği alanında ise "Diğeri seçebilirsiniz.)
Pilotaj Lisans Programına kayıt yaptıracak öğrencilerin sunması gereken belgeler:
- Lise Diploması: Lise diplomasının kopyası. Diplomanın aslı henüz temin edilmemişse, yeni tarihli geçici mezuniyet belgesi kopyası.
- Nüfus cüzdanı: Nüfus cüzdanının arkalı önlü kopyası. (Sürücü belgesi kabul edilmez.)
- Fotoğraf: Son 1 ay içerisinde çekilmiş 12 adet biyometrik (30x40mm) fotoğraf.
- Arşiv Kayıtlı / Apostil Tasdikli Adli Sicil Belgesi: Pilot olmasına engel Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmadığına dair belge (E-devlet sistemi üzerinden Adlî Sicil Kaydı Sorgulama Formu aracılığıyla belgeyi temin edebilirsiniz. Belgeyi arşiv kayıtlı oluşturabilmek için, Kurum Türü alanında "Resmi" seçeneğini; Belgenin Neden Verileceği alanında ise "Diğeri seçebilirsiniz.)
- Yerleşim Yeri (İkametgah) Belgesi: Yerleşim yeri bildirir belge aslı. (E-devlet sistemi üzerinden alınan belgeler kabul edilir.)
- ICAO Ek-1 Sınıf 1 Hükümlerine uygun sağlık raporu: Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından ICAO Ek-1 Sınıf 1 hükümlerine uygun 1’inci sınıf sağlık sertifikasının aslı ile bir kopyası. Yetkili havacılık tıp merkezlerinin listesine SHGM resmi web sayfasından ulaşabilirsiniz. Yetkili havacılık tıp merkezinden alınan sağlık raporunun sertifikaya dönüştürülme zorunluluğu bulunmaktadır ve öğrencilerin sorumluluğundadır. Sağlık raporunun sertifikaya dönüştürülmesi ile ilgili işlemlere SHGM resmi web sayfasından veya aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz. Kayıt gününe kadar sağlık raporlarını bürokratik işlemlerin uzaması nedeniyle sertifikaya dönüştüremeyen öğrencilerin kayıt işlemleri sağlık raporunun bir kopyası ile yapılabilecektir. Öğrenciliğiniz süresince her yıl yenilenme ve kopyasının Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’ne teslim edilme sorumluluğu sizlerde olacaktır.
http://web.shgm.gov.tr/tr/preview/4772-hava-saglik-birimi-ams-aeromedical-section
http://web.shgm.gov.tr/tr/formlar/3910-index
https://takas.shgm.gov.tr/products/04-04/hava-saglik-birimi
Öğrenciler sağlık, askerlik, maddi, aile, kişisel, akademik, yurt dışında eğitim, beklenmedik zorunlu olaylar gibi gerekçelerle kayıt dondurma talebinde bulunabilirler. Kayıt dondurma talebinde bulunacak öğrencilerin, üniversite kaydını tamamlamadan önce taleplerini Öğrenci Hizmetleri'ne iletmeleri gerekir. Kayıt dondurma talebinizi, Kayıt Dondurma Başvuru Formunu doldurup kayıt dondurma sebebinizi destekleyen belgeleri de ekleyerek Öğrenci Hizmetleri Direktörlüğüne (student.services@ozu.edu.tr) e-posta ile iletebilirsiniz.
- ÖzÜ Hesabı Şifre İşlemleri: Üniversiteye kesin kaydınız tamamlandıktan sonra, Öğrenci Kayıt Bilgi Formunda belirttiğiniz kişisel e-posta adresinize Üniversite sistemlerine erişim için kullanacağınız OzU.Net hesabınızın şifresini oluşturabilmeniz için tarafınıza bir e-posta gönderilecektir. Bu e-postada iletilen işlemleri takip ederek şifrenizi 24 saat içinde oluşturmanız gerekmektedir.
- Öğrenci Kimlik Kartları (Kampüs Kart): Öğrenci Kimlik Kartları, Üniversiteye giriş esnasında kullanılır ve kütüphane, öğrenci servisleri, fotokopi ve yazıcı gibi çeşitli olanaklardan yararlanmanızı sağlar. Üniversiteye kayıt olduktan sonra kartların ne zaman teslim edileceği bilgisi öğrencilere ozu.edu.tr uzantılı e-posta adresleri aracılığıyla duyurulacaktır.
- İngilizce Dil Yeterlik Sınavları: Öğrenim dili İngilizce olan programlara kayıt olan öğrencilerin İngilizce dil yeterliklerinin belirlenmesi için Üniversite tarafından düzenlenecek olan sınavlara girmeleri zorunludur. Düzenlenecek sınavlar hakkında, aşağıda yer alan “İngilizce Dil Yeterliği” bölümünden bilgi alabilirsiniz. Öğrenim dili Türkçe olan programlara kayıt olan öğrencilerin bu sınavlara girmeleri zorunlu olmamakla birlikte, sınava katılmaları tavsiye edilir.
Öğrenim Dili İngilizce Olan Programlarda İngilizce Dil Yeterliği
Öğrenim dili İngilizce olan lisans programlarına kayıtlı tüm öğrencilerin, İngilizce dil yeterliliklerini sağlamaları gerekir. Bu programlara yeni kayıt yaptıran öğrencilerin dil yeterliği, Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından Üniversiteye ilk kayıtlarını yaptırdıkları akademik yılın başında düzenlenen 1. Aşama - İngilizce Düzey Belirleme Sınavı (PLACEMENT) ve 2. Aşama - İngilizce Yeterlik Sınavı (TRACE) ile ölçülür. Sınavlardan başarılı olan öğrenciler, İngilizce Hazırlık Programından muaf olur ve lisans programında öğrenimlerine başlarlar. Sınavlardan yeterli puanı alamayan öğrencilerimiz ise, sağladıkları başarıya göre İngilizce Hazırlık Programına yerleştirilirler.
Üniversite tarafından kabul edilen ve geçerlik süresi içinde ulusal veya uluslararası sınav belgesi olan öğrenciler, belgelerini 26 - 30 Eylül 2022 tarihleri arasında Üniversite kayıtlarını tamamladıktan sonra Yabancı Diller Yüksekokulu’na sunarak İngilizce Hazırlık Programından muafiyet talebinde bulunabilirler. Kabul edilen sınavlar hakkında detaylı bilgi, “Dil Yeterlik Koşulu” sayfasından alınabilir. Belgesi uygun olmayan öğrencilerin mutlaka Üniversite tarafından düzenlenen dil yeterlik sınavlarına girmeleri gerekir.
Öğrenim Dili Türkçe Olan Programlarda İngilizce Dil Yeterliği
Öğrenim dili Türkçe olan Hukuk ve Mimarlık lisans programlarında İngilizce Hazırlık Programı isteğe bağlıdır, isteğe bağlı olarak hazırlık okumak isteyen öğrenciler, taleplerini Üniversite kayıtlarını tamamladıktan sonra ozu.edu.tr uzantılı e-posta adresleri üzerinden en geç 30 Eylül 2022 Cuma saat 16.00'ya kadar student.services@ozu.edu.tr adresine e-posta ile iletmelidirler. Öğrencilerin seviye ve düzeylerinin belirlenebilmesi için Üniversite tarafından düzenlenen sınavlara girmeleri veya Üniversite tarafından kabul edilen ve geçerlik süresi içinde ulusal veya uluslararası sınav belgesi sunmaları gerekir.
Türkçe programa kayıt olan ve isteğe bağlı hazırlık okumak istemeyen öğrencilerin de, Üniversite tarafından yapılan dil yeterlik sınavlarına girmeleri tavsiye edilir. Bu sınav sonuçlarına veya iletilen ulusal/uluslararası sınav belgelerine göre öğrenciler:
- Lisans programı müfredatında yer alan zorunlu “ENG 103 İngilizce I (Türkçe Programlar)” ve ENG 104 İngilizce II (Türkçe Programlar)” derslerinden muaf olabilirler. Muaf olunan ders için ilgili dönemdeki kredi yükü çerçevesinde kalmak koşuluyla başka ders alınabilir.
- TRACE sınavından başarılı olmaları veya kabul edilen ulusal / uluslararası sınav belgelerine sahip olmaları durumunda, programlarının seçmeli dersleri arasında yer alan öğrenim dili İngilizce olan dersleri alabilirler.
Kabul edilen sınavlar hakkında detaylı bilgi, “Dil Yeterlik Koşulu” sayfasından alınabilir.
İngilizce Seviye Tespit ve Yeterlik Sınavları
1. Aşama: Düzey Belirleme Sınavı (PLACEMENT) | |
Kapsamı | Lisans programlarına yeni kabul edilen öğrenciler |
İçeriği | Okuduğunu anlama, dil bilgisi, ve kelime bilgisi ölçümü yapılacaktır. Sınavda toplam 70 soru vardır. Sınav süresi 50 dakikadır. |
Sınav Yöntemi | Yüz yüze |
Sınav Tarihi ve Saati | 26 Eylül 2022 Pazartesi saat 10:00 |
Sınav Yeri | 23 Eylül 2022 saat 10:00 itibariyle “Duyuru Modülü”ne giriş yaparak sınav giriş yerinizi öğrenebilirsiniz. |
Başarı Koşulu | 70 üzerinden 48 |
Notlandırma | "S": Başarılı, "U": Başarısız |
Sonuçların Açıklanması | 26 Eylül 2022 saat 20:00 |
2. Aşama: İngilizce Yeterlik Sınavı (TRACE) | |||||||||||||||||
|
Sınavlara Girecek Öğrencilerin Dikkatine!
- Sınav öncesinde, Özyeğin Üniversitesi web sayfasında yer alan sınav örneklerini incelemenizi tavsiye ederiz.
- Yanınızda kurşun kalem, tükenmez kalem, kalemtıraş ve silgi bulundurunuz.
- Herhangi bir haberleşme veya elektronik kayıt cihazı veya yiyecek sınıflara alınmayacaktır.
- Fotoğraflı resmi bir kimliğinizi (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport gibi) mutlaka yanınızda bulundurunuz.
- Sınav başlangıcından en az yarım saat önce sınavın yapılacağı sınıfın önünde hazır bulununuz.
- Sınavların yapılacağı katlara güvenlik açısından öğrenci ve görevliler dışında kimse alınmayacaktır.
- Sınavların hiçbir aşaması için her ne sebepten olursa olsun, mazeret sınavı düzenlenmez. Sınava girmeyen öğrenciler, sınavdan başarısız olmuş sayılırlar.
- Placement sınavından başarılı olan öğrencilerin web sitemizde bulunan TRACE Deneme sınavını incelemeleri önerilir.
Kayıt işlemlerinin tamamlanabilmesi için, öğrencilerin kayıt öncesinde ödemekle yükümlü oldukları ücretlerin tamamını ödemeleri gerekir.
2022-2023 akademik yılı ücretleri hakkında bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
2022-2023 akademik yılında öğrencilere sağlanan burs ve finansal destek olanaklarına buradan ulaşabilirsiniz.
- Uluslararası Diploma Bursu, Şehit Çocuklarına Öğrenim Ücreti Muafiyeti Bursu, GSB Mutabakatı Milli Sporcu Bursu, FİBA/ÖZÜ Çalışan İndirimi veya Aile İndiriminden faydalanabilecek öğrencilerin durumlarını açıklayan dilekçe ve ilgili belgenin onaylı kopyasını Öğrenci Hizmetleri Direktörlüğüne (student.services@ozu.edu.tr) e-posta ile iletmeleri gerekir.
Ödeme yöntemleri hakkında bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
- Fibabanka şubelerinden nakit veya Kredili Mevduat Hesabı ile yapılacak ödemeler için şube listesine buradan ulaşılabilir.
- Kredi kartı ile ödeme yapmak için tıklayınız: https://www.ozyegin.edu.tr/tr/ogrenci-hizmetleri/ucretler-ve-odemeler/kart-ile-odeme
Yurtlar ve yurt başvuruları hakkında bilgi almak için Yurtlar sayfamızı inceleyebilir ve Yurt Müdürlüğü ile görüşebilirsiniz.
2022-2023 akademik yılı yurt ücretlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Çağrı Merkezimiz 9.00 - 16.00 saatleri arası hizmet vermektedir. Üniversiteye kayıtlar hakkında detaylı bilgi için, çağrı merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.
☎: 444 4 OZU (698) / 0 216 564 9000
@: student.services@ozu.edu.tr