Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul
Telefon : +90 (216) 564 90 00
Fax : +90 (216) 564 99 99
info@ozyegin.edu.tr

Kayıt Sonrası İşlemler
Kayıt Sonrası İşlemler
Kayıt Sonrası İşlemler
1. ÖzÜ Hesabı Şifre İşlemleri: Kayıt işleminiz tamamlandıktan sonra Öğrenci Kayıt Bilgi Formu'nda belirttiğiniz kişisel e-posta adresine Üniversite sistemlerine erişim için kullanacağınız OzU.Net hesabınızın şifresini oluşturabilmeniz için bir e-posta gönderilecektir. Bu e-postada iletilen işlemleri takip ederek şifrenizi 24 saat içinde oluşturmanız gerekmektedir
2. Öğrenci Kimlik Kartları (Kampüs Kart): Öğrenci Kimlik Kartları, Üniversiteye giriş esnasında kullanılır ve kütüphane, yemekhane, öğrenci servisleri, fotokopi ve yazıcı gibi çeşitli olanaklardan yararlanmanızı sağlar. Üniversiteye kayıt olduktan sonra Öğrenci Kartı’nızı Mühendislik Binası’nın -2. Katında bulunan Güvenlik Merkezi’nden temin edebilirsiniz.
3. İngilizce Dil Yeterlik Sınavları: Öğrenim dili İngilizce olan programlara kayıt olan öğrencilerin İngilizce dil yeterliklerinin belirlenmesi için Üniversite tarafından düzenlenecek olan sınavlara girmeleri zorunludur. Düzenlenecek İngilizce Dil Yeterliği sınavları hakkında buradan bilgi alabilirsiniz. Öğrenim dili Türkçe olan programlara kayıt olan öğrencilerin bu sınavlara girmeleri zorunlu olmamakla birlikte, sınava katılmaları tavsiye edilir.
4. Ders Kayıtları: Ders kayıtları, dönem içinde alınacak derslerin seçilmesi işlemidir. Üniversitemizde İngilizce Hazırlık Programı ve lisans programlarının birinci sınıf 1. yarıyılında alınacak dersler bellidir ve ders kayıtları Öğrenci Hizmetleri tarafından yapılır. Ancak lisans programının birinci sınıf 1. yarıyılı için transfer edilmiş dersleri olan öğrencilerin 1. yarıyıl ders kayıt işlemlerini ders kayıt döneminde kendilerinin yapmaları gerekmektedir.
Daha sonraki yarıyıllarda, ders kaydının yapılabilmesi için her dönem başında, dönem öğrenim ücretinin akademik takvimde belirtilen sürelerde ödenmesinden sonra, dönem içinde alınacak derslere internet üzerinden Öğrenci Bilgi Sistemi (SIS) aracılığıyla kayıt olmak gerekir.
Her yeni dönem başında ders kayıt sürecinde öğrencilerimize yardımcı olması ve rehberlik edebilmesi adına ders kayıt bilgileri dokümanı hazırlanmaktadır. Ders kayıt bilgileri dokümanlarına buradan erişim sağlayabilirsiniz.
5. Genel Sağlık Sigortası: Türkiye’de eğitim almak isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin İkamet Tezkeresi alabilmeleri için Türkiye’den Genel Sağlık Sigortası yaptırmaları zorunludur. Adaylar sigortalarını kendileri yapmakla yükümlüdür. Bu konuda kayıt sonrasında Uluslararası Ofis, öğrencilerimize gerekli yönlendirmeleri yapmaktadır. Genel Sağlık Sigortası ile ilgili detaylı bilgiler için Uluslararası Ofis'e ulaşabilirsiniz.
6. İkamet Tezkeresi: İkamet izni olmayan yabancı uyruklu öğrencilerin Üniversiteye kayıt sonrasında İl Göç İdaresi Genel Müdürlüğündenikamet iznine online başvuru yapmaları, başvurularını şahsen tamamlamaları ve ikamet iznini aldıktan sonra ikamet tezkeresinin bir kopyasını temin eder etmez Öğrenci Hizmetleri Ofisi’ne teslim etmeleri gerekmektedir. İkamet iznine başvuru ancak öğrenci vizesi ile gerçekleşebilmektedir. Vize almakla yükümlü olan öğrencilerin Türkiye'ye gelmeden önce öğrenci vizesine başvurmaları gerekmektedir. İkamet tezkeresi almak için gerekli belgeleri Göçler İdaresi web sayfası üzerinden inceleyerek, başvuru esnasında ihtiyaç duyacağınız belgeleri önceden tamamlamanızı önemle hatırlatırız. İkamet tezkeresi ile ilgili detaylı bilgiler için Uluslararası Ofis'e ulaşabilirsiniz.
7. Lise Diploması Denklik Belgesi Temini:Denklik Belgesi lise diplomanızın / mezuniyet belgenizin / sınav sonuçlarınızın / sertifikanızın Türkiye'de elde edilenlere eş değer olduğunu belirten ve temin edilmesi yasal zorunluluk olan bir belgedir. Bu belge olmadan Türkiye’deki eğitiminize yasal çerçevede devam edemezsiniz. Denklik Belgesi’ni belirtilen tarihler dâhilinde temin edemeyen öğrencilerin YÖK Mevzuatı gereği Üniversite ile ilişikleri kesilir.
Lise Diploması Denklik Belgesi Türkiye’de il/ilçe eğitim müdürlüklerinden, yurt dışında ise eğitim müşavirlikleri ve/veya eğitim ateşeliklerinden alınabilir. İlgili yurt dışı temsilciliklerine buradan ulaşabilirsiniz. Denklik Belgesi başvurusunu öğrencilerin şahsen yapmaları gerekmektedir.
Denklik Belgesini kendi ülkesinden temin edebilen öğrencilerin kayıt yaptırmadan önce Denklik Belgesi’ni alınması gerektiğini önemle hatırlatırız. Eğer bu belgeyi ülkenizden almanız mümkün değilse, ÖzÜ Uluslararası Ofisi, Denklik Belgesi’ni Türkiye’den nasıl alacağınız konusunda sizi bilgilendirecektir. Denklik Belgesi'ni almanın öğrencilerin sorumluluğunda olduğunu hatırlatmak isteriz.
Denklik Belgesi’nin temini uzun süren bir süreçtir. Bu yüzden ilgili belgeyi Türkiye’ye gelmeden eğer kendi ülkenizden alabiliyorsanız mutlaka almanızı, alamıyorsanız son kayıt tarihinden önce Türkiye’ye gelmeniz ve başvuruda bulunmanız gerektiğini önemle hatırlatırız. Aksi halde kayıt yaptıramazsınız. Lütfen kayıt tarihlerine dikkat ediniz.
Denklik Belgesi ile ilgili detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.
Lise eğitimini Türkiye Cumhuriyeti liselerinde tamamlamış ve T.C. lise diploması kazanmış öğrencilerle KKTC liselerinden mezun olup lise diploması kazanan öğrencilerin Denklik Belgesi alması gerekmemektedir.